Ledsen och Upprörd.

Jag har förståelse för att många unga tjejer har stor beundran för Isabella. Jag tror hon har gjort många bra saker och förstår inte hur hon får allt gjort, även om hon har ett starkt varumärke som ger henne flyt (som hon byggt upp själv). Mina erfarenheter av att jobba med henne må vara urusla, men jag låter ändå henne gå inom min kategori av imponerande människor.

Fram till nu.

1. Hon släpper en bok om hur hon ångrar att hon jobbat så hårt och varit hård mot sig själv – Något som gjort att hon tagit sig dit hon är idag.

2. Hon näckar för att visa att kurvor är vackert och att kvinnor är sköra – En välbeprövad metod sedan århundraden tillbaka. Enkelt och provokativt – Man kommer prata om det i en hel vecka
Som kämpande kvinna, med lagom sunda kurvor vilka jag under min uppväxt arbetat för att bli bekväm med likt de flesta andra kvinnor, är det här en skymf. När jag varje dag förebildligt sliter med att försöka vara mitt bästa jag för att visa att det går att vara stark, kvinna och framgångsrik i ett paket och denna mediakvinna klär av sig naken blir Jag ledsen och upprörd – Bella tar vad jag kämpar för många steg tillbaka.

Det är okej om du förstör mina produktioner fröken Löwengrip, men fördärvar du mina ideal är det fanimig nog!

HELVETTE VAD JAG ÄR UPPRÖRD!

 

Blir jag så ledsen och arg att jag på riktigt skakar, då måste det hugga djupt.

12 reaktion på “Ledsen och Upprörd.

 1. Folk får väl göra det som passar dem bäst!
  Dina åsikter kan ju inte gälla för alla andra. Gör det som funkar för dig. Hon gör det som funkar för henne. Kan inte vara på nåt annat sätt.
  Religion som prackar på folk vad de ska göra o tycka har vi haft nog av under årtusenden, o vi vet vad sånt leder till. Eller borde veta iaf. Låt folk vara, men föregå gärna med gott exempel själv självfallet. Men släpp det sen, man kan/bör inte göra mer.
  Du blir ju irriterad för att hon skaffar sig nån form av billig konkurrensfördel på ett sätt som inte råkar passar dig. Det är en ren konkurrensgrej o typiskt tjejer tyvärr. Lär er o lämna varann ifred istället o hitta en bättre väg själva istället som ni kan visa upp.. o som andra blir motiverade o följa. Det är enda sättet. Man kan inte hindra andra från sina sätt! O man kan aldrig få med sig ALLA på ens egen väg. Inte så länge vi alla är olika. Det finns för o nackdelar med alla sätt.. o alla prioriterar dessa olika beroende på ens egna egenskaper o tallanger osv.. beroende på vad som passar just en själv bäst. O det är inte samma för alla.

 2. Pingback: Unga kvinnors Drömmar om Framtiden - Hur illa är det? | Sara Öhman

 3. Hej,

  Jag är en tjej som har många olika affärsidéer som jag vill uppfylla. Och känner att det är svårt att börja från noll och veta hur jag ska ta mig till väga. Jag förstår att jag behöver mer kontakter. Men det är heller inte helt lätt att skaffa sig. Tycker då jag.

  Men jag tänker inte ge upp mina drömmar. Det kommer jag aldrig att göra. För efter varje misstag så har jag lärt mig nåt och då är jag bara ännu närmare målet. Att inte ha drömmar är som att ge upp att leva enligt mig. Jag ser det som att har man inga drömmar som man stävar mot.

  Men det jag ville komma till är att jag ville fråga dig. Om du skulle vilja boka in ett möte med mig, eller att jag bjuder på lunch någon dag som du har tid. Så att jag kan berätta mina idéer och få feedback. Att se vad du tycker och få råd av dig. Så jag får hjälp på traven så jag vet vad man nästa kliv är mot min dröm. För som det ser nu är det så himlas svårt.

  Behöver få ett utökat nätverk och någon att samarbeta med. Inom de områden där jag har mina svagheter.

  Svara gärna på ett mail!

 4. Jag tycker att flera av kommentarerna är intelligenta och gläds att läsa dem. Under en längre tid har jag reflekterat över Blondinbella som fenomen och den plats om hon har tagit, I vissa stycken har jag givit henne cred att det går att ta sig fram med så liten täckning men ibland har jag blivit förbannad över fenomenet och att vi inte har tagit oss längre 2012. Jag skulle önska att fler av alla duktiga, energiska och målmedvetna entreprenörer visades upp och fick sändningstid. Både som ambassadör för kvinnors företagande och som mamma till tjejer skulle jag vilja se en större mångfald bland förebilderna.
  Har ni sett utställningen Stötta manligt företagande och texterna där, så djälva roligt att se hur det låter ur tvärtomperspektivet kolla länken http://www.genusfotografen.se/?page_id=190
  Allt gott//Liselotte

 5. Hej Sara,

  Jag har full förståelse för vad du säger och respekterar det till fullo. Men det betyder inte att du har rätt. Ingen av oss kan tala om för någon att deras sätt att leva och ideal är fel, oavsett hur mycket det går emot våra egna tankar och idéer.

  Om du nu vill ändra idealet för kvinnor så lev efter dina egna ideal så gott du kan så kommer du att inspirera andra att ta efter, och peka inte finger på dem som tycker annorlunda. Ledare kan aldrig skylla ifrån sig utan måste vara fyren i mörkret för alla vilsna själar.

  Och lite på oss andra där ute att vi är smarta nog att ta rätt beslut och följa dem ideal som är sunda och rättvisa. Unga tjejer, och killar, kan så mycket mer än vad vi väljer att se.

 6. Johan.
  En av mina främsta drivkrafter är att visa unga, främst tjejer, att det finns alternativa vägar att gå för att bli den bästa version av sig själv som de kan bli. Detta gör jag genom att prata med de jag har chans att möta men även visa upp vad jag gör för de jag inte möter personligen. Tryggheten i mig själv för mig kommer från att leva var dag från mina ideal med vilka jag fattar beslut för att med säkerhet (så säker man kan bli) att det är vad jag vill och vad jag kan stå för. Jag lägger stor vikt vid att se mig som mig, och att utvecklas som mig, inte som man eller kvinna. Framförallt i arbetet. Det vill jag att unga tjejer också ska göra.

  Jag förstår inte hur detta skulle kunna ta oss ett steg framåt i det? Jag har inte något emot Isabella försöker visa upp kurvor, jag är upprörd att hon behöver vara naken när hon gör det. Jag är upprörd för att Isabella har betydligt större inflytande hos unga tjejer än vad jag kanske någonsin kommer få, och att jag här inte kan nå dem med åsikten av att du behöver inte klä av dig naken för ett statement. Du behöver inte röras av media.

  För mig handlar det inte om problem med min kropp, det handlar om vad jag måste göra för att ta mig fram.

 7. Det är självklart helt ok att ha åsikter om hur andra väljer att leva sitt liv. Men det säger mer om dig än personen du väjer att bedöma. Antingen är du inte tillräckligt säker på dig själv så du känner dig påverkad av en annan personen val, positivt eller negativt. Eller så väljer du att fördumma allmänheten och har inte högre tankar om dem än att tro att majoriteten faller för dem Blondinbella gör och tror dig tycka och veta bättre än dem.

  Gör oss en tjänst och lyft istället fram dem kvaliteter som du tycker gör dig rättvisa i livet än att klanka ner på andra som lever sitt liv efter sina principer och ideal. Religionen och politiken har talat om för oss hur vi ska leva tillräckligt länge, börja inte du också.

  Kärlek, Johan

 8. Elin. Var dag i mitt liv har jag försökt visa att du kan vara dig själv. Du kan vädja till dina intressen utan att följa andras lagar, att du kan vara trygg i dig själv utan andras modeller. Att vara kvinna inte är annorlunda för att vara man. Att jag bör bli lika respekterad som mina manliga kollegor .Varje dag vill jag vara en förebild för unga kvinnor. Varje dag kämpar jag för att vara det – Utan att visa hud. För a

  En manlig vän skulle aldrig behöva klä sig naken. Därför vägrar jag. Därför tycker jag att alla kvinnor bör vägra. Oavsett vilken ståndpunkt de försöker visa. Många förr har kastat kläderna för att visa upp kvinnokroppen i alla dess former, aldrig en man på samma sätt.

  Kämpar du varje dag för att visa något för en målgrupp, och sedan när någon annan tar diskussionen flera steg tillbaka – Klart du blir förbannad.

 9. Pingback: Vad vågar du göra för Ditt företag? | Tores sagor från verkligheten

 10. Jag fattar ändå inte vad du är så förbannad över. Med det menar jag att jag inte tycker du förklarar det ordentligt? Vad med dina ideal är det hon sabbar?

 11. Media är ett attention game. Det är ur det perspektivet man skall se händelsen. Blondinbella behöver eyeballs till sin tidning, så hon kan få ut de annonspriserna hon vill.

  Då tar hon till samma metoder som Cosmopolitan eller veckorevyn. Sex säljer.

  Jag har använt det också
  Mitt april skämt handlade om ligga, det flög som en månraket:
  http://disruptive.nu/2012/04/01/entreprenorer-far-ligga-mer-an-tjansteman/

  medans när jag delar med mig av grymma insikter om hur sök fungerar och hur marknadsmöjligheten inom sök ser ut, bryr sig ingen

  http://disruptive.nu/2012/04/23/sok-ar-fortfarande-en-marknadsmojlighet-som-ar-i-sin-linda/

  (ni kan kolla den sociala datan i slutet av varje post)

  Det gör inte mig så mkt, jag skriver för de få och initierade men Blondinbella behöver eyeballs till sin affärsmodell, annars går det åt h-e. Att då göra som många kvinnor gjort i generationer, klä av sig, är ett säkert kort.

  Trevligt, men att klä av sig naken har aldrig förändrat ngt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
 
Provjobba @ Luma

Tillsammans med mina #yknot-vänner från #sswc provjobbade jag L..

 
Extremist 80-talist - Javisst!

Inspirerande vänner är något vi behöver för att utvecklas. Om d..

 
Chef Nästa! Möt Nina..

Rekryteringsföretaget Adecco erbjuder även år möjligheten til..

 
Ledsen och Upprörd.

Jag har förståelse för att många unga tjejer har stor beund..

 
Porr för den Sociala E-handlaren

Det här är Porr för mina ögon. Vad är du lika nördig inom oc..

 
Twitterkärlek

Twitter är ett fantastiskt nätverkningsverktyg, aldrig har det ..

 
SearchMe - Vad jag gör om dagarna

Source: saraohman.se via Sara on Pinterest   O..

 
Storochliten.se's modiga utmaning!

Jag är särskilt stolt över en av mina kunder som just nu ge..

 
Fysisk Styrka är Psykisk Styrka

Att utmana sig själv inom fler områden är nyckeln till att ut..

 
Så blir du Bäst

Jag älskar "do'ers" - Sådana som ser lösningen på ett problem..